Ha ocurrit en Paiporta fa uns dies. el grup municipal Bloc - EU presentà en el ple de l´ajuntament una mocio en contra dels events taurins en les festes municipals de Paiporta.

Per supost, les 4 penyes taurines de la poblacio ixqueren al pas, llegint un manifest firmat per totes elles en defensa de la tradicio, la llegalitat vigent, aclarant que estos festejos no es maltracta als animals i aprofitant per a convidar a tots els paiportins. Terminaren el seu manifest afegint que "las prohibiciones son de otra época, no de una sociedad moderna como la actual, que crece a diario manteniendo, fomentando, cuidando y mimando sus tradiciones".

Per actuacions com estes, ara podem entendre moltes coses en torn al Bloc. I confirmar unes atres que ya sabiem. Ells van "a la seua" (o "a la seva"), agredint frontalment a tota tradicio o activitat cultural i/o popular que no tinga res a vore en catalanisme, i acollint qualsevol iniciativa que vinga dictada per la seua matriu catalana, Convergencia i Unio (CiU), com la recent abolicio dels bous en Catalunya.

Quan el Bloc s´autodenomina com "nacionalista valencià" queda ben patent que es referix a un atre nacionalisme, d´importacio. Lo de "valencià" és, per ad ells, purament circunstancial. Lo important és anar a "rebufo" de CiU i actuar com una bona i rentable delegacio. I lo ultim que necessitem els valencians són sucursalismes politics.

0 comentarios:

Actualitat Valenciana

Valencia Provincia

Noticies Horta

Noticies Horta Nort

Noticies Horta Sur

Orage MeteoValencia

Món Ecologic

Bous de Carrer

Motor en Valencia

Religio

Deports VCF

Cultura: Russafi

Cultura: Documents

Cultura: Aledua

Són les...

Visites

Horta Hui en Facebook

Opinio: Vicente Boluda

Opinio: Colectiu Signes

Opinio: Fernando Chiva

Opinio: Pepe Esteve

Opinio: Chimo Ferrer

Opinio: Juan G. Sentandreu

Opinio: Manuel J. Ibañez

Opinio: Benjamin Lafarga

Recomanacions