Baltasar Bueno / Ara en el Senat d´Espanya podràn ser parlades les llengües regionals, totes menys la valenciana. Eixina s´ha quedat. Els politics no resoldrà els problemas del paro del 23% dels espanyols, pero tenen que justificarse que de quan en quan van alli a apretar el botonet a ferse d´or sense pegar palo a l´aigua.

La senadora per la Comunitat Valenciana, alicantina, Leire Pajin, mandamàs del PSOE, se felicitava de que ara en el Senat podria parlar en la mateixa llengua que catalans, balears, valencians i fins als d´un racó d´Aragó, perque s´havia aprovat emprar les llengües vasca, catala i gallega en el Senat, junt a la castellana.

No li caia la cara de vergonya a esta socialista el vore que oficialmente no es va a poder parlar en valencià, llengua que no conta per a res, molt a pesar d´estar reconeguda legalmente en l´Estatut d´Autonomia i que se la passen per on s´imaginen.

Els del PSOE son catalanistes convençuts, si per ells fora ya haurien borrat del mapa la Real Saenyera, la denominació de valenciana de la llengua propia i viuriem agenollats davant dels catalans, jurant no els postres Furs i la nostra bandera, sino cantant Els Segadors i envoltats per la màrfega.

Lo mateixet que els socialistes d´aci ya volgueren fer els anys 80 passats, quan manaven Albinyana i Lerma, i no pogueren, perque en aquella época els valencians tenien més vergonya, més personalitat, més consciència i més, per qué no dirho, collons, que, com saben, deuen ser per a les ocasions.

I el PP qué fa, ademés de fernos creure que es un partit valencianiste enganyantmos en cada elecció?. Pues no ha fet res. S´ha callat i no ha obert la boca.

I els colaboracionistes del PP, ans suposats valencianistes, qué fan?

Ferraro en les Corts, que es el primer en anar correguent a estretar la ma de Camps quan raramente apareix per alli, no ha obert la boca per este nou atropello a la dignitat valenciana.

Chiquillo, José María Chiquillo, que s´en anà a arreglarse el saquet al PP, perque des de alli explicava se podia fer més valencianisme, deixant en la estacà a tots els valencianistes que havia presidit,, qué fa?. Chiquillo, senador, que estava present en la sessió on se meynspreava per omissió a la Llengua Valenciana, de repent s´ha tornat sordomut, i s´ha convertit en estatuta de sal, no sap, no contesta, ni li s´espera en materia de valenciania. I ya saben lo de l´Evangeli, si la sal es torna insípida, ¿en que se la salarà?

I que diuen o diràn aquells que estàn en teoria en el valencianisme i dels qui que mai se sap si pujen o baixen, si entren o eixen, com Enric Esteve, president de una, en alguns temps entitat heroica defensora i amadora de les glories valencianes, com la Llengua Valenciana, que diu d´esta nova canonà contra la més sagrada senya d´identitat dels valencians, la que sempre ha sigut potent motor impulsor de la Llengua que ya en el sigle XV estava clar que era valenciana?

Si Ausias March, Jaume Roig, Roiç de Corella, Isabel de Villena, Joanot Martorell, Bonifaci ferrer i tants atres valencians que nos precediren i que clarament dien que escrivien i parlaven en la Llengua Valenciana alçaren el cap, qué dirien?.

Pues ya saben, es tornarien a morir de vergonya. Vergonya valencians. Vergonya Psoe, vergonya PP. Vergonya tots.

0 comentarios:

Actualitat Valenciana

Valencia Provincia

Noticies Horta

Noticies Horta Nort

Noticies Horta Sur

Orage MeteoValencia

Món Ecologic

Bous de Carrer

Motor en Valencia

Religio

Deports VCF

Cultura: Russafi

Cultura: Documents

Cultura: Aledua